montajul-sistemului-pluvial-bilka

MONTAJUL SISTEMULUI PLUVIAL

Montajul cârligelor:

Cârligele 210

tigla romnic

Cârligele 210 care se folosesc la montarea pe grinzi, margini sau scânduri, se îndoaie pentru a obține o pantă adecvată a jgheabului (3-5 mm / ml).

Montarea cârligelor începe cu fixarea cârligelor de capăt, apoi între acestea se întinde o sfoară pentru a marca linia de montare a celorlalte cârlige.

Cârligele se vor fixa la intervale de 60 – 90 cm, iar cârligele de capăt se amplasează la o distanță de aproximativ 10 cm de la capătul jgheabului.

În cazul utilizării a două burlane, cârligele se montează de la mijloc, menținând panta în direcția celor două burlane.

Cârligele combi se folosesc la montarea directă pe grinda frontală, păstrând o pantă adecvată a jgheabului (3-5 mm / ml).

Nu uitați să amplasați câte un cârlig de fiecare parte a colțarului.

Montajul racordurilor:

Racordul

tigla romnic

Pe jgheab se fixează locul unde va fi amplasat racordul, apoi cu ajutorul unui bomfaier sau cu o foarfecă manuală se taie pe rotund orificiul (atentie: nu folosiți un ferăstrău circular/flex în acest scop).

Montați racordul pe jgheab, introducând marginea îndoită a acestuia în îndoirea exterioară a jgheabului. Apoi apăsați racordul pe jgheab și instalați-l prin îndoirea capetelor tăblițelor către marginea interioară a jgheabului.

Marginile tăiate se îndoaie către exterior, astfel încât să se permită evacuarea apei către colector.

Montajul jgheaburilor, a colțarelor și a capacelor:

Jgheaburi , Colțare , Capace

tigla romnic

Amplasați jgheaburile și colțarele începând cu jgheabul care are colectorul deja montat, introducând partea exterioară a jgheabului în orificiul de pe cârlig și apoi apăsând marginea exterioară în închizătoare. Apoi montați celelalte jgheaburi și colțare.

Cuplajele jgheaburilor se strâng în partea din spate a jgheaburilor, astfel încât garnitura să se găsească la mijlocul cuplajului. Apoi se instalează clemele pentru partea frontală a celui de-al doilea jgheab sau colțar, închizând cuplajul și asigurându-l prin îndoirea tabliței.

Jgheaburile și colțarele se amplasează păstrând o distanță de 2 – 3 mm între acestea pentru a compensa dilatarea și contracția jgheabului datorită variațiilor de tempertură.

Capacele se instalează la capătul jgheaburilor, introducând în adânciturile sub formă de arc puțin silicon sau mastic. Apoi se amplasează baza și se apasă urechea frontală pe marginea jgheabului, urechea posterioară se îndoaie în spatele jgheabului.

Montajul burlanelor:

Burlane

tigla romnic

Pe zid se fixează o sfoară de-a lungul căreia va fi amplasat burlanul. Apoi se aplică brățara burlanului indicând locul de fixare al acesteia și pregătind orificiile de montare. Brațara se montează cu ajutorul unor dibluri. În cazul în care produsul se montează pe un perete cu izolație termică din polistiren trebuie să se utilizeze ancora de lungime adecvată.

Prima brațară se montează direct 150 mm distanță sub cot, iar ultima înainte de evacuare. Distanța maximă dintre brățări nu trebuie să depășească 2 m.

După montarea burlanelor se fixează penele colierelor de burlan folosind o bucată de lemn.

La capătul burlanului se fixează evacuarea sau, în cazul în care apa este evacuată la sistemul de canalizare, un burlan cu flanșa.

Atenție: Nu uitați să curățați foarte bine jgheaburile de resturi de tablă tăiată sau șpan. Resturile lăsate vor rugini și vor cauza decolorarea suprafeței tablei.

alte produse comercializate de noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *